• Home
 • Inspectiesysteem voor vlas en hennep
07.04.2023

Inspectiesysteem voor vlas en hennep

Onze klant, een toonaangevende speler in de vezelverwerkende industrie, werd steeds opnieuw geconfronteerd met hetzelfde probleem: de aanwezigheid van contaminanten zoals touw, plastic en ongewenste materialen die hun productieproces verstoorden. Deze storingen veroorzaakten niet alleen stilstanden, maar brachten ook de kwaliteit van hun eindproducten in gevaar. Hierna kunt u lezen hoe we hun probleem hebben aangepakt.

Het probleem: onderbrekingen door contaminanten

Het productieproces van onze klant, dat nochtans efficiënt was, werd steeds in de war gestuurd door contaminanten die de machines tot stilstand brachten en de kwaliteit van het vezelmateriaal dreigden te compromitteren. De opdracht was duidelijk: een oplossing vinden waarmee contaminanten vlot kunnen worden gedetecteerd en weggewerkt om een naadloze productie en consistent zuivere eindproducten te verzekeren.

De oplossing: het inspectiesysteem voor vlas en hennep

Maak kennis met het inspectiesysteem voor vlas en hennep, een op AI gebaseerde visie-inspectieoplossing voor het detecteren van storingen.

 • Hoe het werkt:

Het systeem integreert moeiteloos in de productielijn en omvat een lijnscanner-camera en een led-lichtlijn op de transportband. Het door AI aangestuurde systeem scant en analyseert het materiaal in realtime. Zodra contaminanten worden gedetecteerd, brengt het uw machines tot stilstand en registreert het de nodige beelden voor verder onderzoek.

Het resultaat: pure productie en efficiëntie

Met het inspectiesysteem voor vlas en hennep kende onze klant een totale transformatie. Contaminanten werden snel geïdentificeerd en weggewerkt, zodat de productie ononderbroken kon doorgaan en de productkwaliteit tot nieuwe hoogten werd getild.

Conclusie

Het inspectiesysteem voor vlas en hennep zorgde voor een ware doorbraak en pakt voortaan alle problemen door contaminanten efficiënt aan. Ga in zee met Covicon wanneer u problemen wilt overwinnen en uw vezelverwerking wilt verbeteren. Neem contact met ons op via info@covicon.be om te weten te komen hoe onze oplossingen uw productieproces kunnen optimaliseren.

 • Machine
  vision

 • Software
  development

 • Artificial
  intelligence