26.04.2024

Inspectiesysteem en controle dotcodes

Covicon heeft weer een machine vision integratie in de verpakkingsindustrie voltooid. Ons team heeft een geavanceerde camera-installatie geïntegreerd op 8 bestaande installaties. Het doel was om nauwkeurig codes op kleine verpakkingen te plaatsen en te controleren of de codes correct waren afgedrukt.

Project Highlights:

 • Robuuste inspectiesoftware: De kern van dit project is onze op maat gemaakte software, ontworpen om beelden met hoge resolutie van de verpakking vast te leggen en de juiste beslissingen te nemen. Deze tool vormt de ruggengraat van ons project en zorgt ervoor dat elk product voldoet aan onze kwaliteitsnormen.
 • Positionering: Ons systeem doet meer dan alleen beelden vastleggen. Het analyseert deze beelden ook om de optimale positionering voor het printen van codes te bepalen. De grootste moeilijkheid is dat de verpakkingen zacht zijn en soms deuken bevatten of onder een hoek zijn geplaatst.
 • Verificatiesysteem: Na het printen van de code voert onze opstelling een tweede inspectie uit om te controleren of de code aanwezig en nauwkeurig geplaatst is. Dit mechanisme van dubbele controle garandeert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid.
 • Gebruiksvriendelijke interface: We hebben een gebruikersinterface ontwikkeld die niet alleen systeemkalibratie mogelijk maakt, maar ook uitgebreide systeembewaking en follow-up mogelijk maakt. De interface is ontworpen met de gebruiker in gedachten en garandeert gebruiksgemak zonder afbreuk te doen aan de functionaliteit.
 • Archiefintegratie: Met de integratie van een archief biedt ons systeem ongeëvenaarde inzichten in het gehele zichtproces, waardoor real-time controle en analyse achteraf mogelijk is. Deze functie is van onschatbare waarde voor continue verbetering en het garanderen van optimale prestaties.

Het project werd uitgevoerd in samenwerking met Vaskon nv. Dit illustreert één van de sterke punten van Valtech. Twee verschillende bedrijven met hun eigen kennis en ervaring bundelen hun krachten en werken samen om tot een complete opstelling te komen. Bij Covicon doen we bij elk nieuw project ons best om de manier waarop we kwaliteitscontrole benaderen te verbeteren!

Contactpersoon

 • Machine
  vision

 • Software
  development

 • Artificial
  intelligence